Wooninspecties

Met regelmaat komt het voor dat een wooneigenaar zijn woning verhuurd en hier vervolgens een wietplantage in is ontdekt zonder dat de eigenaar daar enig weet van heeft. Dit kan grote gevolgen hebben voor de woningeigenaar wat kan leiden tot hoge boetes of zelfs gevangenisstraf als gevolg. Hiervoor is een preventieve woninginspectie een mogelijke oplossing. Door preventief de woning te inspecteren is het voorkomen van dit soort praktijken mogelijk en kunt u sneller handelen als er zaken niet in orde zijn.

Echter is dit wel makkelijker gezegd dan gedaan omdat je niet zomaar de woning mag betreden, ondanks dat je de wettige eigenaar bent van de woning. De huurder van de woning heeft ook zijn rechten en bescherming. Het zomaar betreden zonder toestemming van de huurder is strafbaar en is een ernstige inbreuk op de privacy van de huurder. De huurder moet ten alle tijden toestemming geven om het huis te mogen betreden voor inspectie. Er moet daarom ook voor worden gezorgd dat dit is opgenomen in de huurovereenkomst en dat dit duidelijk is besproken om misverstanden te voorkomen. 

Er wordt natuurlijk niet alleen naar illegale praktijken gekeken. Ook letten we op of de woning in goede staat verkeerd en of alle opgenomen afspraken in de huurovereenkomst worden nageleefd.

Wooninspectie aanvragen of wilt u meer informatie? Vul dan onderstaande formulier in

 

  • * velden zijn verplicht.

Beleggen

Beleggen

Vastgoedbeleggingen zijn zeer interessant, de markt is meer dan ooit complex en je hebt internationaal de vrijheid...

Lees meer
Verhuur

Verhuur

Door onze uitgebreide portefeuille en direct contact met onze beleggers op internationaal niveau kunnen wij snel schakelen...

Lees meer
Overeenkomsten

Overeenkomsten

Waarom 123realestate.nl? Wij hebben oog voor detail, wij bieden u de luxe die u verdient en die u nergens anders zult vinden..

Lees meer
Vastgoed verhuur en verkoop van onroerend goed

Vastgoed verhuur en verkoop van onroerend goed

Vanwege ons uitgebreide portefeuille plus het nauwe contact met onze beleggers, kan er snel worden geschakeld. Bovendien...

Lees meer